"Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României", a spus Antonescu.

Precizand ca că ştie foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească, cunoaşte presa românească, dar si modul în care se fac şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie, Antonescu a aratat ca "nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri".

Dar, a continuat el, "nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri". In acest context, Antonescu a anuntat că nu va candida la alegerile prezidenţiale.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni", a explicat Antonescu.