"Există un acord în patru care acum va fi supus celor 19" lideri din zona euro", au declarat respectivele surse. Intre timp, discutiile au fost din nou suspendate pentru consultari.

Pe de alta parte, lista reformelor cerute Greciei de alte state din zona euro drept conditie pentru demararea de tratative in vederea punerii la punct al unui al treilea plan de salvare a fost vehement criticata pe retelele de socializare.

La aceste critici s-a alaturat inclusiv laureatul premiului Nobel pentru economie, americanul Paul Krugman, potrivit caruia pozitia adoptata de tarile Europei occidentale, in special de Grecia, "pare mai degraba o razbunare, distrugerea totala a suveranitatii nationale si a oricarei sperante de libertate. Este ca o tradare", a subliniat Krugman.

Printre altele, s-a propus crearea unui fond de privatizare a activelor elene in valoare de 50 de miliarde de euro, bani care ar urma sa ajunga direct la creditori, fara a trece prin Atena. Germania conditioneaza orice acord de crearea acestui dispozitiv. Partea greaca considera suma exagerata.

In acest context, surse oficiale franceze au precizat, dezmintind o informatie anterioare, ca Parisul nu este dispus sa acorde noi imprumuturi Greciei. "Este exclus asa ceva", au subliniat sursele citate de lefigaro.fr.