Vlad Dumitru Cătălin a fost pus sub acuzare de DNA în acelaşi dosar în care este cercetat Tomiţă Neagu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Cei doi sunt acuzaţi că au primit de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, mai multe terenuri drept mită.

Potrivit DNA, Vlad Dumitru Cătălin, procuror la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, ulterior procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (la data comiterii faptelor), este acuzat de luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la infracţiunea de spălare de bani, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual.


De asemenea, mama procurorului, Niculina (Rădulescu) Vlad, este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, spălare de bani.

Potrivit DNA, pe 9 aprilie 2009, Vlad Dumitru Cătălin, la acel moment procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a primit de la primarul Adrian Mladin, cu titlu de mită, un teren în suprafaţă de 1.000 metri pătraţi situat în intravilanul comunei Jilava, pentru a instrumenta favorabil un dosar penal în care edilul avea calitatea de reclamant.

Procurorul a dobândit acest teren prin intermediul mamei sale, care a semnat, în calitate de cumpărător, un contract de vânzare - cumpărare în formă autentică, tocmai pentru a crea aparenţa de legalitate menită să disimuleze primirea acestui teren cu titlu de mită. Valoarea terenului este de 70.000 de euro.

Procurorul Vlad Dumitru Cătălin şi mama sa au interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, mentioneaza Agerpres.