Saptamana trecuta, McKesson a dezvaluit ca a majorat oferta sa de la 23 de euro pentru o actiune Celesio la 23,50 de euro. O crestere efectuata sub presiunea fondului speculativ Elliott, devenit al doilea actionar al Celesio, dupa Franz Haniel&Cie. Compania americana a precizat insa ca nu a reunit decat 75% din promisiunile de vanzare necesare pentru ducerea la bun sfarsit a ofertei sale ostile.

„Suntem bine pozitionati si vom continua sa cautam orice oportunitatea pentru consolidarea intreprinderii noastre prin intermediul unui demers de alocare de capital”, a reactionat presedintele director general al McKesson, John Hammergen. Celesio s-a declarat, la randul sau, dezamagit de esecul grupului american, precizand, totodata, ca „este bine pozitionat”.

Franz Haniel, care detine 50.01% din capitalul Celesio si care a acceptat o prima oferta, si-a exprimat regretul. „Dar ne putem, in conditiile date, sa luam o pauza pentru a analiza, la Haniel, situatia cu calm si sa cantarim toate posibilitatile”, a spus presedintele director Stephan Gemkow intr-un comunicat.