"Este o personalitate cunoscuta in comunitatea jihadista, este foarte activa pe retelele de socializare, se ocupa de recrutare si de propaganda", a confirmat un responsabil al luptei impotriva terorismului. Potrivit spuselor sale, ea a fost inscrisa pe lista americana pentru ca a ordonat "sa fie atacate institutii guvernamentale franceze".

In plus, de aproape un an, Emilie Konig a fost adaugata de Natiunile Unite pe lista persoanelor care au legaturi cu miscarea Al-Qaeda in Irak. Prin urmare, ea intra sub incidenta sanctiunilor internationale si nu are voie sa calatoreasca. Surse apropiate dosarului sustin ca Emilie ar fi declarat ca este gata sa comita un atentat sinucigas.

Cum a ajuns aici? Nascuta la Lorient, Emilie este ultimul dintre cei patru copii ai unui jandarm. A fost un copil mai degraba mediocru, care nu a stralucit la scoala. Totul s-a schimbat insa in ziua in care l-a cunoscut pe primul ei sot, de origine algeriana, inchis pentru trafic de droguri.

A invatat araba. Si-a luat alt nume: Samra, adoptand o tinuta vestimentara corespunzatoare. A intrat in contact cu grupul islamist Forzane Alizza si a ajuns sa se dedice trup si suflet noii sale cauze. In primavara anului 2012, convocata de tribunalul din Lorient, ea refuza sa-si dea jos valul care-i acopera fata si intra in altercatie cu autoritatile. Filmeaza scena pe care, uterior, o posteaza pe Youtube, strigand discriminare!

Dupa dizolvarea Forsane Alizza, ai carei principali membri au fost deferiti justitiei, ea deschide mai multe pagini de Facebook, chemand la razboiul sfant. Cateva luni mai tarziu, ea isi lasa in Franta cei doi copii, pentru a se alatura sotului ei, care lupta in Siria in randurile miscarii Statul Islamic.

Emilie s-a numarat printre primii francezi care au trecut frontiera Turciei pentru a lupta pentru Statul Islamic. Intr-unul dintre numeroasele mesaje video postate pe retelele de socializare, ea se adreaza copiilor ei din Franta: "Nu uitati ca sunteti musulmani", spune ea baietilor ei incredintati spre crestere bunicii. "JIhadul nu va inceta atata timp cat vor exista inamici", a adaugat Emilie Konig.