Intr-un interviu acordat postului de televiziune Dojdi, fostul senator Serghei Pugaciov a precizat ca a facut parte din cercul de persoane care, la momentul respectiv, au hotarat practic soarta Rusiei.

"Am participat activ la luarea deciziilor", a spus fostul bancherul, precizand ca "a facut parte din cercul foarte restrans de oameni", care s-au ocupat de aceasta chestiune.

"Va spun sincer: Boris Berezovski nu a intrat in acel cerc de persoane", a adaugat Pugaciov, precizand ca, la acel moment, "doar trei oameni luau deciziile cheie. Eu, Tataiana Diachenko, fiica lui Boris Eltin si sotul acesteia, Valentin Iumasev".

"Trebuie spus ca oamenii care sunt promovati in diferite functii nu apar asa, in mod miraculos, de nicaieri. Nici chiar Boris Rltin nu a dispus de o foarte mare libertate de alegere. Operatiuni de genul Succesorul sunt chestiuni conventionale.Un cerc restrans, presedintele insusi, iar el alege din ce are", a explicat Pugaciov, mentionand ca la functia de presedinte au candidat fostul sef al Curtii de conturi, Serghei Stepasin si Vladimir Putin.

In context, fondatorul Mejprombank a recunoscut ca el a fost cel care a propus candidatura lui Putin, implicat in aceasta poveste in calitatea lui de director al FSB. "As spune ca a fost o figura cheie, un reprezentant al institutiilor de forta". Pugaciov a recunoscut, pe de alta parte ca, atunci, "Putin nu ardea de dorinta sa ajunga sef al statului. Facea ce stia, ce invatase. Nu a fost niciodata un lider, nu a condus pe nimeni niciodata", a explicat fostul senator rus.