Astfel, in 1968, CIA a elaborat un raport care descrie sase cazuri de presupusa aparitie a unor OZN-uri in India, Bhutan si Nepal. Unul dintre misterioasele obiecte a fost observat in 19 februarie 1968 in nord-estul Nepalului si este descris ca "deplasandu-se cu mare viteza" si "lansand raze rosii si verzi".

Trei zile mai tarziu, CIA a constatat aparitia altul obiect "de culoare albastruie" care evolua deasupra capitalei Bhutanului, Thimphu

In data de 4 martie a aceluiasi an, a fost reperat alt obiect bizar zburand in apropierea bazei aeriene indiene Fukche si a orasului Koyul. Aceasta aparitie a fost insotita si de "doua puternice zgomote, de parca ar fi explodat ceva". Alte doua OZN-uri au survolat regiunea in cursul aceleeasi luni.

Cel mai interesant moment insa este cel care evoca un "obiect extrem de luminos" si care a fost vazut in 25 martie 1968 in zona Kaski din nord-vestul Nepalului. "Facand un zgomot precum tunetul, el s-a dezintegrat in aer, dupa care un disc metalic cu diametrul de 1,8 metri a fsot gasit in craterul muntelui Baltichur", precizeaza documentul.