Vedeta a abordat o strategie inedită de promovare a noului său album, lansându-l în exclusivitate pe iTunes la 13 decembrie, fără a anunța nimic în prealabil și fără a-și face publicitate.

Această lansare surprinzătoare a catapultat albumul pe primele locuri ale topurilor muzicale din întreaga lume. În SUA au fost vândute 991.000 de copii în primele 10 zile de la lansare, Beyonce instalându-se confortabil pe primul loc în clasamentul vânzărilor Billboard 200 timp de două săptămâni consecutiv.

În aceeași perioadă însă, aproximativ 240.000 de fani care nu au dorit să plătească suma de 15,99 dolari pentru a descărca de pe iTunes produsul discografic constând în 14 piese noi și 17 videoclipuri, au descărcat acest produs piratat, conform Musicmetric.com. Dacă toți acești fani ar fi cumpărat albumul de pe iTunes, Beyonce ar fi fost mai bogată cu 3,8 milioane de dolari. Site-ul nu estimează însă, în cadrul analizei sale, câți dintre acești fani chiar și-ar fi cumpărat albumul dacă nu ar fi fost disponibil în mod gratuit pe site-urile de file sharing, scrie Agerpres in pagina electronica.