"Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump şi o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universităţii sale frauduloase", a comentat procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, care, in 2010, a decis puneri sub acuzare în paralel cu acţiunile colective depuse în California.

Pe lângă despăgubirile plătite foştilor săi "studenţi", Donald Trump va trebui să achite o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislaţiei din domeniul educaţiei. Viitorul preşedinte american pune astfel capăt unei afaceri care risca să îi otrăvească tranziţia spre Casa Albă.

Afacerea dateaza din perioada în care Trump era un simplu om de afaceri în imobiliare şi un star al emisiunilor de telerealitate. "Chiar dacă nu avem nicio îndoială că Universitatea Trump ar fi avut câştig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite preşedintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre naţiuni", a subliniat Trump Organization într-un comunicat.

Infiintata in 2004, Universitatea Trump a promis, in schimbul unei taxe, sa-i invete pe studenti secretele succesului in imobiliare. Şase ani mai târziu, această structură cu scop lucrativ care doar elibera diplome şi-a închis porţile, dupa ce mai mulţi cursanti au sesizat justitia, considerandu-se înşelaţi si afirmând că pentru banii platiti au participat numai la seminarii de proastă calitate, mentioneaza agerpres.