Lucrurile se schimba insa in The Wolverine, noul film despre eroii X-Men. Logan pierde o parte din toate caracteristicilor care l-au facut invincibil, practic. E adevarat, isi pastreaza scheletul, dar restul se degradeaza considerabil, pana la disparitie.

Popular Science s-a gandit sa afle de ce ar putea muri cel mai celebru dintre X-Men. Bazandu-se pe teorii stiintifice, specialistii site-ului au determinat punctele vulnerabile ale lui Wolverine, dupa evaporarea puterilor sale, sau de ce ar trebui el sa se teama cel mult.

„Exista serioase dezavantaje in cazul unui schelet metalic greu. Wolverine si-a pierdut capacitatea de a combate bolile si infectii, care devin, astfel, dusmani mai de temut decat toti ceilalti adversari. In aceasta situatie, leucemia, forma de cancer care afecteze maduva osoasa devine, prin urmare, imposibil de vindecat. Chimioterapia va fi incapabila sa strapunga adamantiul si maduva infectata, iar radioterapia va fi si mai putin eficienta cu toate aceste metale care blocheaza sau franeaza radiatiile”, scrie Popular Science.

Mai exista si alte cauze, la fel de logice. Spre exemplu. Wolverine este extrem de sensibil la puteri magnetice, precum cele ale lui Magneto. Aceste puteri sunt deja in stare sa-l ucida pe Logan, dar, estimeaza Popular Science, fara puterile sale, Logan ajunge, practic, la „mana” magnetilor, care-l pot imobiliza sau chiar ucide.

In sfarsit, cea mai mare amenintare o constituie un traumatism cranian: din moment ca tesurile nu se mai pot vindeca singure ca inainte, orice lovitura in cap se transforma intr-un pericol mortal pentru Logan.