A treia pictura a fost gasita de arheologul independent Wael Scherbiny, pe un rulou de piele vechi tot de 4.000 de ani din arhivele muzeului din Cairo. "Oamenii de stiinta stiu despre acesti trei demoni din textele antice. Dar nu stiau cum au fost imaginati doi dintre ei", a expicat expertul pentru Discovery News. 

"Desenele descoperite ii prezinta pe acesti demoni drept figuri zoomorfe sau antropormofe, jumatate om - jumatate animal", a adaungat el. Asfel, demonul numit In-Tep apare ca un animal hibrid (babuin si caine), in timp ce demonul Chery Benut se prezinta ca o figura amorda cu cap de om. Potrivit mitologiei egiptene, cei doi demoni pazesc portile unui edificiu sacru, probabil un templu, format din mai multe camere populate cu alti demoni.

"In afara reprezentarilor lor picturale, nu dispune de nici o referire textuala, care sa ne permitem sa intelegem misiunea pe care acesti demoni trebuie sa o indeplineasca", a spus arheologul.

"Numele primului demon, IN-Tep, ar putea face aluzie la pedeapsa pe care el o aplica tuturor celor care incearca sa intre in acest loc sacru, o decapitare fara vreo forma de proces", a estimat   Scherbiny. In privinta celui de-al treilea demon, Ikently, el pazeste un portal de foc care duce la sanctuarul unei divinitati egiptene. Un demon care are cap de pisica neagra si trup de pasare.

"Conform scrierilor, acest demon dotat cu niste gheare puternice ataca fara mila orice intrus care se apropie de sanctuar", a explicat cercetatorul. Vechii egipteni credeau ca universul nostru este populat cu demoni cu puteri extraordinare. Unii dintre ei, malefici si distrugatori, subjugau omul, in timp ce altii jucau rol de inger pazitor sau de protector binevoitor.