Avand o inaltime de 38 de metri, Domul florilor adaposteste acele plante care sunt cel mai grav afectate de schimbările climatice din ultimii ani. In cele șapte grădini amenajate in interiorul serei sunt reproduse diferite tipuri de climă, specifice plantelor din bazinul mediteranean, din sud-vestul Australiei, din Africa de Sud, din America de Sud și din America de Nord.

Altă seră impresionantă, aflată tot în cadrul ansamblului Grădinile din Golf, este Cloud Forest sau Pădurea din Nori. Acoperind doar o suprafață de doi acri, în această seră sunt create condițiile de umezeală și climat rece ce se găsesc în regiunile muntoase tropicale, aflate între 1.000 și 3.000 de metri deasupra nivelului mării.

Aici a fost construit un munte artificial cu o înălțime de 42 de metri, acoperit cu vegetație specifică pădurilor tropicale și din vârful căruia curge o cascadă de 35 m.

Structura imensei sere a fost gândită astfel încât să satisfacă cerințele speciale ale plantelor. Astfel, rezistența celor două corpuri — Domul Florilor și Cloud Forest — este asigurată prin intermediul unei cochilii duble.

La interior, aceasta este formată dintr-un caroiaj neregulat de grinzi metalice, care susține sticla și propria greutate, iar încărcările laterale sunt preluate de un sistem de arce.

Geamul special permite să treacă 64% din lumina disponibilă și admite numai 38% din energia solară. În Domul Florilor este nevoie de o atmosferă mai uscată, în timp ce în Pădurea din Nori aerul are o umiditate crescută.