In aceste conditii, lista Bloomberg cuprinde 14 imobile, desi interlocutorii agentiei Bloomberg, inclusiv specialistii caselor de licitatii Sotheby's si Christie's sustin ca, la nivel global, exista cel putin 23 de locuinte mai scumpe de 100 de milioane de dolari. Iata cateva dintre ele:

1. Le Palais Builes. Coasta de Azur, Franta. 445 milioane dolari.

Domeniul a fost proiectat de arhitectorul Antti Lovag. El a creat o structura "cu bule", care pare desprinsa dintr-un roman SF sau poate fi considerata drept locuinta unui extraterestru. Iubitorii prezentarilor de moda au putut vedea Le Palais Bullles la numeroase astfel de evenimente organizate de creatorul Pierre Cardin.

2. Gemini. Florida, Statele Unite. 195 milioane dolari.

Locul secund al clasamentului Bloomberg a fost atribuit vilei Gemini din Palm Beach. Lungimea totala a liniei coasta este 365 metri, iar sase hectare de teren sunt amplasate intre doua plaje. Suprafata locuibila a vilei este de 8.000 de metri patrati. Numai dormitoare sunt 33 la numar.

3. Le Palais Royal. Florida, Statele Unite. 159 milioane dolari.

Imobilul poseda, printre multe altele, un patinoas propriu, o pista de carting, dar si o scara estimata la 2 milioane de dolari. Mai exista ceva care face din Palais Royal un activ inedit: un cinematograf IMAX cu 95 de locuri, a carui amenajare a costat aproximativ 1 milion de dolari.

4. Mon Reve. Los-Angeles, SUA. 150 milioane de dolari

Resedinta Mon Reve se afla acolo unde inainte a locuit renumita vedeta hollywoodiana Barbara Streisand. Acum, aici a fost construita o casa care se intinde pe 3.500 metri patrati si care are, de asemenea, o piscina, o sala de teatru, o crama si toate celelalte facilitati de care au intotdeauna nevoie marii actori americani.

5. Briar Patch. Statul New-York, SUA. 140 milioane dolari.

Zona Hampton de pe insula Long Island este renumit pentru concentratia de bogatasi si celebritati pe metru patrat. Astfel, viitorii proprietari ai vllei Briar Patch din East Hampton vor fi regizorul Steven Spielberg  si prezentatoarea de televiziune Martha Steward. Impreuna cu un teren de 4,5 hectare, cumparatorul va intra in posesia a doua case si o bucata de litoral.

6. Trousdale Estates. Los-Angeles, SUA.135 milioane de dolari.

Pentru 135 de milioane de dolari, poate fi achizitionata una dintre locuintele amplasate la cea mai mare altitudine in Los-Angeles.Valoarea imobilului nu rezida in dimensiunile lui - cladirea ocupa numai 1.700 metri patrati si este dispusa pe doua nivele. Problema este ca Trousdale Estates se afla pe un deal, de un se vede cea mai mare parte a Los-Angelesului.

7. Rancho San Carlos. California, SUA. 125 milioane de dolari. 

O ferma care se intinde pe 96 de hectare. Vila centrala are 2.700 metri patrati. Mai sunt, raspandite pe teritoriul domeniului, alte 10 case de oaspeti.

8. Palazzate. Saint-Peter, Barbados. 125 milioane de dolari.

In cazul Palazzate, vanzatorul ofera pentru 125 de milioane de dolari o casa cu patru apartamente, fiecare avand o suprafata de 1.200 metri patrati. In pret intra nu numai imobilul cu vedere spre ocean, dar si o piscina, un spa, precum si mai multe locuinte pentru personalul de deservire.

9. Fiflth Avenue Duplex. New-York, SUA. 120 milioane de dolari.

Cea mai scumpa locuinta din Manhattan este situata pe Fifth Avenue, peste drum de Central Park. Dispus pe doua etaje, apartamentul care numara 20 de camere se afla in imobilul unde, candva, a locuit Rupert Murdock.

10. The Park Bel Air. Los-Angeles, SUA. 115 milioane dolari

Bel-Air, un cartier al marilor vedete ale mareului ecran, al regizorilor si producatorilor de film. Pentru 115 milioane de dolari, aici poate fi cumparat un teren de 4,5 hectare si o vila dispusa pe mai multe nivele.