Baza este alcatuita din numeroase cladiri cu destinatii specifice, precum si cu puncte de comanda, garaje pentru tehnica militara, un bloc energetic autonom, mai multe depozite, unele cu acces limitat.

In centrul "Trifoiului" se afla atrium, o incapere luminoasa cu acoperis de sticla si o platforma de observare.

Baza dispune, de asemenea, de doua sali de masa, una de antrenament si o unitate medicala.

Personalul are, de asemenea, la dispozitie, o bibilioteca, o gradina acoperita, o sala de concert si un cinematograf.

Pe Insula Tara lui Aleksandr a fost construit deja si functioneaza o statie de pompare, care permite preluarea carburantilor din petroliera si transporul lui pana la locurile de depozitare.

Intre toate obiectivele bazei vor fi amenajate coridoare acoperite, astfel incat personalul sa nu fie nevoit sa iasa afara pe durata iernii.

Potrivit comunicatului Ministerului rus al apararii, baza "Trifoiul arctic" poate asigura confortul necesar pentru 150 de miliari, avand o autonomie de functionare pentru 18 luni. 

In Arhipelagul Franz-Joseph, mercurul din termometre poate cobori pana la minus 40 de grade, temperatura medie a celei mai calduroase luni a anului, august, fiind de 2,5 grade Celsius.

In ceea ce priveste tehnica militara, in fotografiile postate de institutia mentionata mai sus apar doar radarele mobile "Terek".