Devoltatorul american Nile Niami a anuntat inceperea lucrarilor de constructie a celei mai mari resedinte private din SUA: o vila in cartieru Bel Air din Los Angeles. Cladirea principala va avea o suprafata de 6.900 metri patrati, intre ansamblul, inclusiv trei case de oaspeti urmand sa se intinda pe 9.000 metri patrati.

Numai unul dintre dormitoare, cel al propritarilor, cu iesire spre o zona spa si garderoba, va ocupa 460 metri patrati, iar garajul va avea o capacitate de 30 de locuri. Proiectul este amplansat pe un teren de 1.600 de hectare situat pe varful unui deal, cu deschidere spre Oceanul Pacific si Beverly Hills. 

Odata finalizat, vila va pretinde la statutul de cea mai mare resedinta privata din SUA construita in secolului 21. Potrivit Bloomberg, cel mai de "temut" concurent este alta vila aflata in plin proces de realizare in Florida, care va avea o suprafata de 8.300 metri patrati si care apartine fondatorului si directorului companiei Westgate Resorts.

Nile Niami a realizat mai multe proiecte imobiliare in zona Los Angeles. El este, de asemenea, producator de filme. Conform datelor IMBO, Niami a produs 11 filme, ultimul datand din 2001. Printre cele mai cunoscute este pelicula Patriot (1998), cu Steven Segal in rolul principal.

Anul trecut, in lume au fost vandute cinci resedinte private in valoare fiecare de peste 100 de milioane de dolari, mentioneaza Bloomberg. Alte 20 de imobile achizitionate au avut pretul de pornire de 90 de milioane.