Astfel, New York Times sustine ca, peste doua zile, va fi prezentata o versiune speciala de Android cu o inferfata aparte si o integrare profunda a functiilor sociale ale Facebook. Se spune, de asemenea, ca ecranul standard Android va fi inlocuit cu un ecran concentrat in jurul Facebook. In plus, camerele si modul de trimite a mesajelor va fi inlocuit cu aplicatii proprii Facebook, accesbile deja pe Google Play.

Nu este foarte clar daca va este vorba de o interfata pentru Android, de genul Samsung TouchWiz sau de alta versiune, de genul celei folosita de Amazon pentru aparatele Kindle Fire. Oricum, sistemul va putea inchide sau deschide arbitrar ecranul telefonului, se va putea incarca in acelasi timp cu sistemul de operare si va controla activitatea modulului WiFi. Avand in vedere ca e vorba de Facebook, aparatul va dispune de aplicatii inspirate din serviciile retelei de socializare.

Potrivit informatiilor 9to5, dispozitivul va avea un buton mecanis dispus sub ecran si alte doua clape digitale. Ecranul va avea dimensiuni similare unui iPhone 5 (posibila diagonala de 4,3 inci). Conform altor surse, camera frontala va fi de 1,6 megapixeli, cea principala de 5 megapixeli.

In alta ordine de idei, TechCrunch enumara motivele pentru care Facebook vrea propriul sau smartphone. Dispunand de un nivel ridicat de control asupra sistemului de operare, utilizatorul va obtine mai usor informatii. Facebook va stii cui sunt trimise SMS-uri sau care sunt cele mai importante numere pentru proprietarul unui telefon, care sunt prietenii apropiati ai acestuia. Care din toate aceste zvonuri se vor dovedi corecte, vom afla peste doua zile.