Scorpion este un avion militar low-cost destul de neobisnuit: destinat unor misiuni la joasa altitudine (supravegherea frontierelor, lupta impotriva traficului de narcotice, etc) el costa mai putin de 20 de milioane de dolari (fata de 124 milioane in cazul noului F-35 de la Lockheed Martin), cu 3.000 de dolari ora de zbor, comparativ cu 25.000 de dolari pentru un F-16.

In ceea ce priveste avionul de antrenament, T-X,  va dispune de aripi mult mai largi, de doua motoare si dispozitive pentru tractiune sporita.

O prima licitatie va fi organizata in al doilea trimestru al anului 2016. In total, armata intentioneaza sa cumpere 350 de avioane de antrenament, nu neaparat T-X, care sa inlocuiasca aparate mai vechi, precum T-38 Talon, intrate in exploatare in 1961.

In octombrie 2012, aviatia militara americana a prezentat cerintele sale pentru un nou avion de antrenament.

Printre altele, pilotii au cerut cabine asemanatoare celor de pe avioanele de lupta F-22 Raptor si F-35 Lightning II.

In plus, aparatele trebuie sa fie dotate, printre altele, cu sistem de comunicatii, de avertizare si ecrane multifunctionale. De asemenea, el trebuie sa dispuna de un rezervor destul de "incapator", pentru a asigura o misiune completa.

In acelasi timp, T-X trebuie sa fie prevazute cu sisteme care sa permita exersarea operatiunilor de alimentare in aer, fara ca acest lucru sa presupuna preluare de carburant.

Toata aparatura de bord trebuie montata dupa principiul modular, cu o arhitectura deschisa.