"Strategia noastră pentru a evita criza de mână de lucru calificată este următoarea: vrem să fim văzuţi drept cel mai bun angajator din regiune, atât de angajaţii noştri cât şi de candidaţii externi", a declarat Kai Wiedemann, director de personal de la Knipex, un producător de cleşti din vestul Germaniei. În acest sens, Knipex a decis să construiască o grădiniţă din economiile proprii, o măsură neobişnuită pentru o firmă de familie cu 1.200 de angajaţi.

Multe din companiile germane incluse în indicele DAX au început să adopte măsuri proprii. De exemplu, Siemens a introdus în acest an o schemă prin care plăteşte o primă de până la 3.000 de euro angajaţilor care pot recomanda candidaţi pe care compania îi poate plasa cu succes într-un loc de muncă. Producătorul de software SAP oferă programe de şcolarizare în IT şi ştiinţa calculatoarelor pentru a acoperi deficienţele de cunoştinţe în rândul candidaţilor.

În pofida unei creşteri recente a natalităţii şi a venirii a aproape 900.000 de emigranţi anul trecut, experţii estimează că populaţia activă, ale cărei contribuţii sprijină un număr crescut de pensionari, se va reduce cu până la şase milioane de persoane până în 2030. Un exemplu este situaţia de la firma Knipex unde o treime din angajaţi are cel puţin 50 de ani ceea ce înseamnă că majoritatea dintre ei se vor pensiona în următorii 10-17 ani. "Aceasta va fi o problemă pentru companie", a subliniat Kai Wiedemann, care a adăugat că o soluţie a constat în programe de pregătire pentru angajaţii în vârstă pentru ca aceştia să înveţe să programeze maşini care să execute o parte din operaţiunile care presupun un efort fizic intensiv.

Companiile germane au oferit în acest an peste o jumătate de milion de poziţii de formare profesională, cu 3% mai mult decât în 2015, dar cu toate acestea aproximativ 50.000 rămân neocupate, cele mai afectate fiind serviciile medicale, cele sociale şi construcţiile. Firma HBS Elektrobau, specialista în instalaţii electrice pentru clădiri industriale a majorat salariile cu 6%, în medie, în ultimii trei ani, dublu faţă de media naţională. Problemele de recrutare au afectat şi compania de servicii sociale Diakonie Neuendettelsau, care nu a putut deschide noi facilităţi, a declarat directorul general Dietmar Motzer.

Ambele companii au pus la punct programe de pregătire specială pentru tineri din alte state europene, precum Ungaria, România, Bulgaria şi Spania, unde şomajul în rândul tinerilor este ridicat. HBS Elektrobau plăteşte chiar şi cursuri de limbă germană pentru viitorii săi ucenici în ţările lor de origine şi a început să recruteze angajaţi chiar şi din ţări precum Tadjikistan şi Vietnam, relateaza agerpres.