Potrivit unui comunicat al CNAIR, preluat de agerpres, directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, a convocat o şedinţă de urgenţă cu toţii şefii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri ale companiei la care a participat şi ministrul Transporturilor.

Discuţiile au vizat în special problemele legate de infrastructura rutieră, urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor de execuţie şi întreţinere, continuarea controalelor pe şantiere, precum şi posibilitatea executării marcajelor rutiere în regie proprie.

La rândul său, şeful CNAIR a solicitat directorilor regionali "să se ridice la nivelul exigenţelor", astfel încât orice problemă sesizată să fie rezolvată în timp real de către angajaţii de la drumuri, inclusiv cu utilaje proprii.

"Vă cer tuturor mai multă atenţie şi implicare în activităţile pe care le desfăşuraţi, altfel măsurile luate vor fi drastice. Trebuie să arătăm cetăţenilor că suntem bine intenţionaţi şi că putem gestiona cu succes problemele ce apar inerent în acest domeniu de activitate. Pe lângă monitorizarea atentă a lucrărilor aflate în execuţie, trebuie să demaraţi proceduri noi pentru ca în perioada următoare să începem şi alte lucrări necesare îmbunătăţirii infrastructurii rutiere', a spus Ioniţă.

În plus, acesta a apreciat, în cadrul şedinţei, activitatea desfăşurată de direcţiile regionale în perioadele cu ninsori, astfel încât să poată fi evitate apariţia unor probleme grave în trafic.