Criza imigranţilor cu care se confruntă astăzi Europa era absolut previzibilă, având în vedere că Occidentul continuă să-şi impună politicile în regiunile lumii musulmane, a continuat şeful statului rus, citat de agenţia TASS.

'Am spus de multe ori: această criză era destul de previzibilă. Dacă vă amintiţi, in urma cu cativa ani, Rusia, eu personal am avertizat în legătură cu aceasta situatie. Am atras atentia că vor aparea probleme de amploare, dacă aşa-numiţii noştri parteneri occidentali vor duce - aşa cum am spus întotdeauna - acea politică externă greşită, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum', a afirmat liderul de la Kremlin.

'Este politica impunerii standardelor proprii, fără a ţine cont de particularităţile istorice, religioase, naţionale, culturale ale respectivelor regiuni', - a adăugat Putin, potrivit căruia 'aceasta este în primul rând politica partenerilor noştri americani'. Presedintele rus s- aratat surprins că o parte a presei americane critică Europa pentru rigiditatea excesivă faţă de imigranţi, afirmând că SUA sunt cele care au provocat problema.