Piaţa rezidenţială din Capitală evoluează într-un ritm constant la nivelul preţurilor medii solicitate şi al volumului de oferte, atât pe segmentul locuinţelor de la periferie, cât şi pe segmentul mediu-premium (centru, semicentru şi Nord), conform unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară, preluata de agerpres.

Preţurile medii solicitate se menţin la acelaşi nivel, pentru a treia lună consecutiv. Conform analizei HomeFinders, proprietarii apartamentelor din zonele mărginaşe solicită un preţ mediu de 50.000 de euro pentru apartamentele scoase la vânzare, în timp ce proprietarii de locuinţe situate în zonele semicentrale, centrale şi de Nord ale Bucureştiului solicită un preţ mediu de 68.000 de euro. Preţul este calculat ca o medie între apartamentele cu două, trei şi patru camere.

În ceea ce priveşte volumul de oferte scoase la vânzare în luna mai, la nivelul întregii pieţe de apartamente din Bucureşti, acesta a crescut doar cu 0,88% faţă de luna aprilie. Astfel, numărul total de oferte înregistrat în mai este de 3.079 de apartamente.

Comparativ cu luna aprilie, în luna mai au existat câteva oscilaţii ale volumului de oferte la nivelul celor două segmente de piaţă: inferior şi mediu-premium. Dacă în aprilie au fost scoase pe piaţă mai puţine oferte de apartamente situate în zonele mărginaşe decât în martie, în luna mai, numărul de oferte pe acest segment a crescut cu 4,41%. De cealaltă parte, volumul ofertelor scoase la vânzare în zonele semicentrale, centrale şi de Nord ale Capitalei a scăzut cu 2,71%.