„Ritmul inovaţiei din industria plăţilor necesită o nouă abordare care să asigure testarea, aprobarea şi comercializarea rapidă a metodelor de plată inovatoare”, a declarat Mariano Dima, vicepreşedinte executiv, Visa Europe. „Deşi este foarte important să ne asigurăm că noile soluţii de plată sunt sigure şi fiabile, este la fel de important să încurajăm transformarea ideilor deosebite în noi modalităţi de plată”.

Programul Visa Ready pentru parteneri este conceput astfel încât să ofere companiilor inovatoare o modalitate prin care să se asigure că dispozitivele, software-ul şi soluţiile folosite la iniţierea şi acceptarea plăţilor Visa respectă cerinţele Visa, care pot fi diferite de la o ţară la alta.

Acelaşi program oferă şi un cadru pentru colaborarea cu Visa, precum şi sfaturi şi bune practici care permit accesarea resurselor reţelei Visa. Furnizorii soluţiilor mobile de acceptare a plăţilor la punctele de vânzare (mPOS), producătorii de dispozitive mobile (NFC), furnizorii de cipuri şi platforme se numără printre părţile interesaţe, care au deja un rol important în activarea unor noi modalităţi de plată şi care vor beneficia de programul pentru parteneri Visa Ready.

Programul Visa Ready pentru parteneri va permite instituţiilor financiare şi comercianţilor să adopte mai uşor metode de plată noi, inovatoare care au fost garantate de Visa şi care îi pot ajuta să se dezvolte mai mult prin extinderea utilizării şi acceptării plăţilor electronice la nivel global. Programul va utiliza proceduri de aprobare şi certificare ale instituţiilor de standardizare în domeniul plăţilor şi se va baza pe laboratoare certificate de către EMVCo şi de Consiliul pentru Standarde de Securitate din Industria Cardurilor de Plată pentru a efectua testarea noilor soluţii de plată.

În momentul lansării, programul Visa Ready pentru parteneri include programul Visa pentru aprobarea dispozitivelor de plăţi mobile (NFC) deja existent, precum şi un nou program pentru activarea soluţiilor mobile de acceptare a plăţilor la POS care respectă cerinţele de pe piaţa locală. În plus, Visa a conceput simbolul Visa Ready pentru a marca dispozitivele şi soluţiile de plată aprobate pentru utilizare cu plăţile Visa.

Visa Ready pentru soluţii mobile de acceptare a plăţilor (mPOS)

Tehnologia mobilă permite comercianţilor de orice dimensiune să accepte plăţile cu cardul. De la vânzătorii din pieţele alimentare locale la distribuitorii de băuturi răcoritoare, dispozitivele mobile echipate cu cititoare de carduri contribuie la extinderea plăţilor electronice la nivel global. În cadrul programului pentru parteneri Visa Ready, Visa pregăteşte terenul pentru ca furnizorii mPOS să introducă rapid pe piaţă soluţii mobile de acceptare a plăţilor, prin:

Definirea cerinţelor mPOS şi bunelor practici pentru a sprijini dezvoltarea liberă de soluţii şi servicii comerciale, prin respectarea deopotrivă a principiilor Visa de securitate, integritate de brand şi interoperabilitate.

Furnizarea de aplicaţii, instrumente şi servicii, pentru a permite dezvoltarea de soluţii mobile de acceptare, compatibile cu banda magnetică, cu tehnologia EMV (carduri cu cip) şi plăţile cu carduri contactless.

Permiterea accesului liber la API (interfaţa programului de aplicaţie) şi SDK (Software Development Kit) pentru a permite furnizorilor de soluţii mPOS de pe pieţele selectate să se conecteze la Visa prin intermediul unui număr de gateway-uri de plată, cum ar fi CyberSource şi Authorize.Net, achiziţionate de Visa Inc în 2010.

Asigurarea accesului la documentaţie şi resurse pentru a ghida partenerii şi furnizorii prin procesul de aprobare Visa

Asigurarea accesului la simbolul Visa Ready, garanţii şi norme de branding care pot fi utilizate pentru a comercializa şi promova soluţiile mPOS aprobate de Visa.