Un site rus posteaza imagini preluate de la sute de camere web instalate in sufrageriile, dormitoarele, gradinile si scarile locuintelor din Marea Britanie. Semnalul de alarma a fost tras de organizatia britanica pentru protectia datelor, Information Commissioner's Office, ICO.

"Site-ul dezvaluie, de asemenea, ce se intampla in birourile diferitelor institutii, in incinta magazinelor centrale, sali de sport, ba chiar intr-un grajd de cai", sustine autorul articolului.

Printre cele mai socante fotografii figureaza imagini cu un bebelus dormind in patutul lui sau cu o batrana odihnindu-se in livingul propriei case, subliniaza, plin de indignare, Doyle.

Site-ul in cauza nu numai ca transmite in timp real din locuintele britanicilor, dar prezinta inclusiv coordonatele geografice ale camerelor video si codul postal al domiciliului, precizeaza jurnalistul. "Este o adevarata mana cereasca pentru hotii, care vor sa profite de absenta proprietarilor", explica Doyle.

Semnatarul materialului noteaza, in context, ca site-ul rus precizeaza ca "scopul este de a demonstra cat de importante sunt dispozitivele de securitate". "Unii administratori uita sa schimbe parola initiala instalata pe sistemele de supraveghere video, pe camerele web sau pe sistemele digitale", explica respectivul site.