Un grup de arhitecti si mari intreprinderi si-au prezentat viziunea despre cum ar urma sa arate casa viitorului, anticipand maniera in care vom trai in urmatorii ani. Botezat Yoshino-sugi Cedar House, proiectul este un omagiu contemporan adus traditiei japoneze in materie.

Locuinta, care dispune de un spatiu comun la parter, deschis tuturor, adaposteste la etaj camere destinate calatorilor. Ea urmeaza sa fie montata in orasul Yoshino pentru a-i testa aptitudinea de a crea o legatura de vecinatate.

La randul sau, arhitectul Su Fujimoto, care urmeaza sa realizeze proiectul parizian al celor 1000 de arbori, a propus alt proiect, Rental Space Tower. Acest ansamblu alcatuit din cuburi de lemn reprezinta prototipul unei locuinte cu mici camere private si vaste spatii comune (bucatarie, salon, sala de baie), dupa modelul hotelului-capsula japonez.

Alta inovatie interesanta vizeaza frigiderul viitorului. Conectat la internat si legat direct la exterior, el arata ca o cutie de scrisori protejata printr-un sistem de securitate de la distanta, unde furnizorii de produse pot furniza comenzile. 

Prin urmare, nu mai este necesara prezenta proprietarului, care sa bage in frigider produsele livrate. Un proiect realizat de arhitectul Fumie Shibata in colaborare cu gigantul nipon al livrarilor la domiciliu, Yamato Holdings.

In ceea ce priveste Shigeru Ban, proiectul sau prezinta o casa cu spatii largi si care ofera noi posibilitati de amenajare. Inside-Out/Furniture Room este format din camere prefabricate cu mobilier integrat.