Chiar daca, pentru moment, furia iernii pare sa se fi potolit, meteorologii ne avertizeaza ca iarna adevarata incepe abia de acum inainte. Ceea ce inseamna ca furtunile de zapada pot reveni oricand, provocand din nou probleme si semanand panica in randul populatiei.

Pentru a trece mai usor peste efectele devastatoare ale viscolului, gerului si ninsorilor abundente din timpul iernii trebuie sa ne pregatim din timp casa, astfel incat viitoarele coduri portocaliu si rosu anuntate de autoritati sa nu ne mai sperie.

CUM TREBUIE SA-TI PREGATESTI CASA INAINTE DE INCEPEREA VISCOLULUI

- Izoleaza cat mai eficient usile si ferestrele casei, mai ales daca acestea sunt vechi si au crapaturi prin care patrunde vantul. In timpul unei furtuni de zapada, pe langa vant, prin acele crapaturi va intra si zapada viscolita.
- Pregateste paturi groase pe care le vei putea agata in dreptul geamurilor si usilor inainte de inceperea viscolului, creand astfel o bariera termica ce va impiedica pierderea caldurii din casa.
- Daca stai la curte, izoleaza, inainte de instalarea gerului, tevile de apa. Asa vei preveni inghetarea lor si vei avea apa curenta chiar si in cele mai geroase zile de iarna.
- Asigura-te ca robinetul de la teava principala de alimentare cu apa a casei este functional si poate fi oprit in caz ca te trezesti cu vreo teava crapata din cauza gerului.

Articol integral la: http://www.casadex.ro/2014/01/cum-iti-pregatesti-casa-pentru-cod-portocaliu-si-rosu-de-viscol-ger-si-ninsori/