Problema poluarii devine tot mai acuta in China, unde, recent, la Beijing a fost emis un cod rosu, o premiera absoluta. "Primul transport de 500 de recipiente cu aer proaspăt s-a vândut în patru zile", a declarat Moss Lam, cofondatorul companiei canadiene, citat de The Telegraph.

Potrivit precizarilor sale, alte 4.000 de astfel de capsule vor pleca spre China, majoritatea sunt deja achiziţionate. Telegraph mentioneaza ca singur recipient cu 7,7 litri de aer proaspăt din Parcul Naţional Banff din Munţii Stâncoşi se vinde cu aproximativ 100 de yuani (10 lire), de 50 de ori mai scump decat o sticlă de apă minerală în China.

Cei mai mulţi dintre clienţii companiei locuiesc în marile oraşe din nordul şi sudul Chinei. Dar Vitality Air nu este prima firma care a încercat să livreze Chinei aer îmbuteliat. În 2013, multimilionarul Chen Guangbiao a vândut cutii supradimensionate cu aer provenit, în mod intenţionat, din zone mai puţin industrializate ale Chinei pentru preţul de 5 yuani (0,50 lire) fiecare.

Moss Lam povesteşte că afacerea a pornit de o glumă, atunci când un alt cofondator al companiei, Troy Paquette, a umplut o pungă de plastic cu aer şi a vândut-o pentru 50 de cenţi pe site-ul Ebay. O a doua pungă de plastic cu aer a fost vândută pentru 160 de dolari.