O astfel de tehnică ar permite persoanelor care suferă de diabet să îşi monitorizeze în permanenţă nivelul de glucoză din sânge fără a mai fi nevoie să îşi înţepe cu regularitate vârful degetelor, cum se întâmplă în prezent. CNBC afirmă că proiectul a devenit realitate de mai bine de cinci ani - Steve Jobs a decedat în 2011 - şi că acesta se află într-o fază suficient de avansată pentru ca Apple să avanseze către studiile de fezabilitate şi să se gândească deja la procedurile de reglementare.

La acest proiect ar lucra, din 2016, o echipă formată din treizeci de persoane, într-o locaţie aflată la câţiva kilometri de sediul central al grupului din Cupertino (California). Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze aceste informaţii. O astfel de tehnică, care se bazează în special pe senzori optici şi implică, probabil, ceasurile Apple Watch lansate în 2015, ar plasa Apple pe un domeniu deja explorat de mai mulţi ani de către Alphabet, "părintele" Google.

Alphabet, care dezvoltă, alături de elveţienii de la Novartis, un proiect privind lentilele de contact, a lansat la sfârşitul anului un joint-venture cu laboratorul francez Sanofi pentru a concepe dispozitive conectate în vederea monitorizării diabetului. Grupul în cauză, Onduo, a anunţat că primele produse dezvoltate vor apărea în următorii doi sau trei ani.

De asemenea, anul trecut, GlaxoSmithKline Plc şi Alphabet Inc au dezvăluit înfiinţarea unei societăţi mixte cu scopul de a comercializa dispozitive bioelectronice pentru a lupta împotriva unor afecţiuni prin modificarea semnalelor electrice ce trec de-a lungul nervilor. Companii precum Setpoint Medical şi EnteroMedics Inc au demonstrat deja beneficiile bioelectronicii în tratarea artritei reumatoide şi suprimarea apetitului alimentar în cazul persoanelor care suferă de obezitate, menţionează Reuters. Printre alte companii care şi-au manifestat interesul faţă de bioelectronică se numără Medtronic Plc, Proteus Digital Technology şi Biogen Inc, scrie agerpres.