Legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare şi lactatele sunt recomandate pentru a fi consumate în concediu pentru a ne menţine silueta, în timp ce prăjiturile, fresh-urile de fructe şi alcoolul trebuie evitate pe cât posibil în vacanţă, spune antrenoarea de fitness Cori Gramescu.

"Suntem cu toţii tentaţi ca în vacanţă să nu mai ţinem cu dinţii de dieta pe care am ţinut-o până să plecăm în concediu. Excesele din această perioadă îşi pot pune sever amprenta asupra echilibrului organismului şi, pe lângă faptul că ne putem îngraşa rapid, ne putem da peste cap metabolismul", spune Cori Grămescu, potrivit Mediafax.

Ea precizează că meniul poate fi adaptat în funcţie de ţara pe care o vizitezi. "Dar ceea ce o să găseşti peste tot sunt legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare şi lactatele. Ocazională prăjitură, tarta cu fructe sau croissantele fragede de la cafeaua de dimineaţă trebuie să rămână excepţii: o dată la două zile şi în cantităţi moderate + puţin cardio = ţi-ai satisfăcut pofta şi silueta ta nu a fost afectată!"

Dimineaţa este recomandat să mâncăm o omletă şi salată, cereale integrale şi câteva fructe uscate sau un bol de fructe proaspete.

La prânz, putem alege o salată consistentă, cu piept de pui la grătar şi o supă de legume.

Seara, putem opta pentru legume la grătar sau fierte (broccoli, fasole păstăi, mazăre, spanac, conopidă etc) cu peşte, muşchi de vită sau friptură de curcan.

Foarte importantă rămâne şi pe perioada vacanţei hidratarea. Este recomandat să bem multă apă, ceaiuri reci neîndulcite şi limonadă cu puţină miere, la care putem adăuga câteva frunze de mentă. Nu este recomandat să exagerăm cu fresh-urile de fructe, pentru că au un conţinut ridicat de fructoză.

Nici consumul de alcool nu este recomandat, pentru că atrage implicit un consum mai mare de alimente, în toiul nopţii. "E reţeta clasică pentru balonarea pe care o simţi a doua zi, faţa obosită şi aspectul nefericit al coapselor tale. Soluţia în acest caz este să bei mai puţin. Ca să nu te tragă prietenii de mânecă, alege un cocktail la pahar mare şi o sticlă de apă plată. Când ţi se face sete, bea întâi câteva guri de apă, apoi încearcă cocktailul. Alcoolul deshidratează şi împiedică arderea grăsimilor. Dacă însă te hidratezi corespunzător, vei limita şi cantitatea de alcool şi efectele nocive ale acestuia", spune Cori Grămescu.


Citeste si
Munca şi îndatoririle sociale îngraşă
Trucuri pentru a slăbi fără să ţii o cură drastică
Bătrânete fără depresie şi viată fără de griji

Se schimba etichetele produselor alimentare. Afla de ce
3 remedii naturale împotriva celulitei
7 alimente care te ajută să slăbeşti
Lămaia te ajută să slăbeşti sănătos
Zahărul si impactul asupra creierului