Dar, scrie cotidianul Die Tageszeitung, candidatul Die Partei, Martin Sonneborn, nu intentioneaza sa ocupe confortabilul fotoliu de eurodeputat mai mult de o luna de zile.

"Timp de patru saptamani voi lucra activ la redactarea demisiei mele", a declarat el presei. Ca de obicei, Martin Sonneborn intentioneaza sa duca in derizoriu jocul politic. De aceasta data, el si-a propus sa foloseasca mandatul de deputat european pentru a permite partidului sau sa castige cat mai multi bani timp de cinci ani.

"Vom incerca sa demisionam in fiecare luna, pentru a oferi membrilor partidului nostru sa ajunga pe bancile Parlamentului european. Asta ar insemna ca fiecare dintre ei sa se deplaseze pentru o luna la Bruxelles pentru a vedea ce e acolo si pentru a incasa 33.000 de euro, apoi sa demisioneze si sa beneficieze de inca sase luni de indemnizatie. Vom trata UE ca si cum am fi un mic stat din sudul Europei", a explicat Sonneborn.

Ideea nu este noua, fiind pusa deja in aplicare de deputatii europeni care au adoptat un sistem de rotatie. Dar niciodata la un astfel de ritm.

Die Partei si-a construit campania electorala pe formula "Da Europei, Nu Europei". "Inainte de toate, vrem sa fondam un comitet de actiuni anti-americane. Apoi, vrem sa strangem cat mai mutle grupuri parlamentare in jurul nostru, sa luptam impotriva globalizarii, pentru restrangerea libertatii bancare, sa construim un zid in jurul Elvetiei si mai vrem multe altele", declara Sonneborn intr-un recent interviu.