Inregistrarea surprinde momentul in care racheta lansata de nava "Stoikii" intercepteaza si distruge proiectilul eliberat de "Soobrazitelnyi".

Se precizeaza, totodata, ca manevra in cauza nu poate fi catalogata drept un "duel adevarat", pentru ca racheta de pe "Stoikii" a fost lansata pe un curs paralel, adica tragerea s-a efectuat nu in directia corvetei "Soobrazitelnyi", care urma sa respinga atacul.

In context, presa rusa aminteste de un incident neplacut din 1990, cand, in cadrul unei exercitii pe mare, o racheta a lovit o nava purtatoare de rachete, distrugand cateva antene si constructiile de pe puntea superioara. Dupa acest eveniment, s-a interzis ca tragerile de pe nave sa fie executate cu rachete de croaziera.

Daca in 1990 nu au existat victime, intr-un incident similar din 1987, cand un proiectil tras de la o distanta de 21 de kilometri a scapat de racheta de interceptare si a lovit din plin o alta nava participanta la manevra. A fost lovit rezervorul de carburant al ambarcatiunii, explozia declansata de impact provocand moartea a 39 de membri ai echipajului.