Situaţia s-a creat în anul 2009, cand respectivele familii au fost obligate să se mute din Ocnele Mari, din zona Câmpului I sonde, unde terenul a fost catalogat cu risc de prăbuşire. E adevarat ca, ulterior, în urma unei acţiuni controlate, s-a reuşit în patru luni prăbuşirea tavanului unei caverne şi evacuarea saramurii din subteran.

Dar oamenii fusesera deja evacuati, iar statul le-a construit case cu anexe şi curţi, pe raza localităţii Mihăeşti, la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea.  În anul 2010 lucrările au fost finalizate, iar cetăţenii din Ocnele Mari s-au mutat. Dar nici dupa cinci ani, ei nu au reuşit să devină proprietari pe noile lor locuinte. Ca atare, in acte ei figureaza cu domiciliul în Ocnele Mari, unde nu mai au nimic. Mai mult, familiile folosesc apa, energia electrică şi gazele naturale din infrastructura municipiului Râmnicu Vâlcea.

"Situaţia trebuia rezolvată. Era o anomalie, oamenii locuiesc la 8 km de Ocnele Mari, dar au buletin de Ocne. Stau în Mihăeşti, dar nu au acte pentru Mihăeşti, folosesc gaz, apă şi canal de la Râmnic, dar nu au contracte pentru acestea, ci societatea care a ridicat aceste locuinţe", a declarat prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu. El a promis ca în această primăvară situaţia va fi rezolvată, iar oamenii vor avea acte pe proprietate şi contracte la utilităţi pe numele lor, scrie agerpres.