În 2015, compania Renault a fost angajată într-o bătălie publică cu domnul Macron, care era atunci ministru al Economiei în cabinetul preşedintelui socialist François Hollande. Tensiunile s-au centrat în jurul participaţiei deţinute de Guvern, pe care Macron a majorat-o la aproape 20%, de la nivelul de 15% stabilit în 2002 împreună cu partenerul de alianţă Nissan şi alţi acţionari importanţi.

Decizia a venit pe fondul temerilor sindicatelor şi ale presei conform cărora Renault a fost "Nissanizată". În aprilie 2015, Guvernul francez a decis să îşi dubleze drepturile de vot la Renault, majorându-şi participaţia deţinută la Renault de la 15% la 19,7%. Unii directori ai Nissan s-au declarat preocupaţi de creşterea influenţei Guvernului de la Paris la producătorul auto francez. Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Cu toate acestea, Nissan nu are în prezent drepturi de vot la Renault.

Într-o prezentare inclusă în raportul Curţii de Audit, care supervizează activităţile statului francez, Renault a informat că "intervenţiile publice mai mult au slăbit compania decât au întărit-o". Şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn le-a declarat analiştilor în februarie că "atât timp cât statul francez rămâne acţionar", Renault nu poate ajunge mai aproape de o fuziune oficială cu Nissan, în pofida legăturilor operaţionale tot mai puternice şi a cererilor de consolidare în industria auto.

În 2015, Emmanuel Macron a acţionat sub autoritatea lui François Hollande. El s-ar putea comporta diferit ca şef al propriului său partid de centru, En Marche, pe care l-a înfiinţat după ce a demisionat anul trecut din Guvern. Programul partidului prevede vânzarea participaţiilor minoritare ale statului pentru a finanţa un fond de investiţii în valoare de zece miliarde de euro (10,9 miliarde de dolari) care se va axa pe "industria viitorului".

"Dar pare greu de crezut că domnul Macron va anula achiziţionarea acţiunilor Renault din 2015. Atunci, preţul acţiunilor era la un nivel ridicat, dar dacă va reduce acum participaţia, riscă să fie acuzat că nu a gestionat corespunzător banii publici", arată analiza WSJ. Analiştii de la Exane BNP Paribas au identificat recent şapte companii în care statul şi-ar putea reduce participaţia, dar Renault nu este inclusă. Pare probabil că Renault va rămâne "un activ francez strategic" în viitorul apropiat, se mai arată în analiza WSJ, preluata de agerpres.

În februarie, Carlos Ghosn declara că Renault şi Nissan sunt gata să îşi consolideze alianţa, dar vor face acest lucru numai dacă Guvernul francez îşi va vinde participaţia pe care o deţine la Renault. "După telenovela cu dublarea drepturilor de vot şi discuţiile cu statul francez, Nissan a spus foarte clar că nu va accepta nicio modificare a structurii capitalului atâta timp cât statul francez rămâne acţionar la Renault. Deci, în ziua în care statul francez decide să iasă, totul este deschis, însă, cât timp va rămâne acţionar la Renault, alianţa va continua în formula actuală", a spus Carlos Ghosn.