Astfel, el a ajuns la concluzia ca undele electromagnetice suna precum un cor de "pasari extraterestre". Chiar daca in jurul nostru este vacuum, asta nu inseamna ca acest spatiu este absolut pustiu. Nu, el este reprezentat de o serie de sunete.

Sondele Van Allen, trimise de NASA in spatiu au fost echipate cu aparatura speciala EMFISIS, un fel de microfon cu ajutorul caruia poate fi "ascultat" cosmosul. In plus, aceste dispozitive i-au ajutat pe astronomi sa auda "glasul" campurilor energetice ale Pamantului. 

Analizand materialele trimise de sonde, oamenii de stiinta au aflat ca undele electromagnetice suna pe frecvente diferite. De mentionat ca intre sunetele emise de unde poate fi auzita un fel de comunicare, ca si cum niste pasari cosmice misterioase s-au adunat impreuna si "discuta" intre ele.

Kletzing trebuie sa asculte toate transmisiunile realizate de sonde si sa evidentieze tot ceea ce este nou si interesant. El a explicat ca "aude in inregistrari cantecul unor pasari nepamantene", desi intelege ca este interpretarea data de imaginatia  lui.