Iata cateva sfaturi pentru a tolera si a trece mai usor peste aceasta perioada dificila.

Suntem fortati de circumstante sa ne petrecem timpul cu oameni pe care nu ii agream. In fiecare iarna si la fiecare petrecere in familie sau la serviciu, suntem obligati sa petrecem timp cu diversi oameni a caror personalitate ne displace.

In numele legaturilor de sange, al traditiei sau al prieteniei, ori sub pretextul “spiritului de sarbatori”, ne distrugem totusi o parte din noi. In fiecare an ne spunem ca va fi diferit, insa adevarul este ca daca cineva provoaca anxietate timp de 11 luni din an, este putin probabil, ori aproape imposibil ca lucrurile sa se schimbe in timpul unui pranz.

Ia aceasta situatie asa cum este, trateaz-o cu asteptari realiste si tine minte ca starea ta de bine este mai importanta decat politetea. Daca simti ca devii agitat, cere-ti scuze si retrage-te, vorbeste cu altcineva, ajuta in bucatarie, joaca-te cu catelul, cauta-ti alte moduri prin care iti poti distrage atentia.

Sarbatorile ne aduc aminte de ceea ce am pierdut in trecut – sanatatea, o persoana draga, un job sau orice altceva – durerea se acutizeaza si ceea ce ne lipseste in viata devine motiv de suparare.

Citeste articol integal: http://www.curademiere.ro/cum-treci-peste-depresia-de-sarbatori/