LRS-B sau succesorul bombardierului strategic B-2 este pe calea cea buna este un proiect comun al companiilor Northrop Grumman, Boeing si Lockheed Martin. Potrivit unor ultime informatii, aparatul va fi echipat cu armament nuclear, chiar daca, in primii ani de activitate nu va avea aprobarea necesara.

In cadrul proiectului LRS-B au fost elaborate doua concepte, unul realizat de Northrop Grumman, al doilea de Boeing in colaborare cu Lockheed Martin, ambele aflate intr-o adevarata competitie dupa testele la care au fost supuse. Conform Washingtonului, lucrarile la cele doua variante au progresat mult peste asteptari.

Ambele concepte au trecut testul de rezistenta in tunelul aerodinamic. Nu se cunosc dimensiunile exacte ale viitorului avion de lupta, dar LRS-B va fi, cu siguranta, mai mare decat drona din proiectul UCLASS, supranumita "Lup de mare", dar mai mic decat B-2 Spirit.

Potrivit unor surse concordante, cele doua aparate vin cu propuneri diferite nu numai in privinta motorizarii, dar si din punctul de vedere al sistemelor de comunicare si a celor pentru razboi radioelectronic. Proiectele preliminare prevad pentru ambele variante sisteme optionale de pilotare - LRS-B vor putea zbura fie sub comanda unui pilot, fie in regim autonom.