"Programul Prima Casă a fost iniţiat în mai 2009, deci există de şapte ani. În acest timp, au fost realizate 120.000 - 130.000 de tranzacţii prin acest program, din totalul de 750.000 de tranzacţii din România. Aşa că dispariţia acestui program nu va fi un element definitoriu în influenţarea pieţei imobiliare", a precizat Zilişteanu.

În opinia sa, programul "Prima Casă" a fost, în perioada de criză, un element de natură psihologică pentru a păstra încrederea pe piaţa imobiliară, scrie agerpres.

Senatorii au adoptat, săptămâna trecută, în unanimitate, proiectul Legii privind darea în plată a unor imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul ''Prima casă'' să fie inclus în acest act normativ.

Ei au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului ''Prima casă'' şi au introdus un altul care se referă la faptul că pentru stingerea creanţei dintr-un contract de credit prin dare în plată, valoarea contractului de credit, la momentul acordării, nu trebuie să depăşească 150.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinaţie de locuinţă.