Citand un protocol examinat in 7 martie de guvernul de la Londra si dediciat Brexit-ului, publicatia afirma subiectul va fi ridicat, in cadrul tratativelor cu UE, de seful diplomatiei britanice, Boris Johnson. De altfel, ministrul de externe a declarat ca Londra nu "trebuie sa negocieze de pe pozitia de solicitant" cand se va pune problema apararii, pentru ca "trebuie sa constientizezi avantajele tactice de care dispune fiecare".

"Atat de vulnerabila, Europa nu s-a mai aflat din perioada razboiului rece. Exista o agresiune tot mai puternica din partea Rusiei. UE are neovie de posibilitatile noastre", a completat, la randul sau, ministrul apararii, Michael Fallon.

Un punct de vedere sustinut si de ministrul pentru Brexist, David Davis, potrivit caruia Marea Britanie detine o pozitie solida in Uniunea Europeana, unde, in chestiune vizand securitatea, domneste o panica absoluta. Abordand lucrurile din perspectiva sa, ministrul de finante, Philip Hammond, a estimat ca Marea Britanie nu trebuie sa accepte, la negocierile cu UE, conditii care i-ar putea pune in pericol colaborarea in domeniul apararii.