Cupru Min a fost exonerată de la plata sumei de peste 77 milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) acordată prin hotararea Tribunalului București către Energo Mineral, societatea aflată în procedură de
insolvență.

Societatea de avocați Dragne & Asociații este cea care a asigurat societății miniere asistența juridică în ambele cicluri procesuale ale litigiului și a stabilit strategia de apărare. Soluția de respingere a pretențiilor Energo Mineral este deosebit de importantă mai ales prin prisma faptului că permite desfăsurarea activității companiei din județul Alba fără niciun fel de dificultăți.

Procesul împotriva Cupru Min SA Abrud a fost intentat în 2010 de către administratorul judiciar al societății Energo Mineral, Activ Lichidator București.

În septembrie 2013, Tribunalul București a obligat compania de stat să plătească peste 77 de milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) către societatea Energo Mineral, printr-o decizie care a făcut obiectul recursului soluționat de Curtea de Apel București.