Deocamdata este vorba doar de probabilitati. Pentru ca, daca Sander este ales drept candidat democrat la presedintie, iar fostul primar al New-Yorkului, Michael Bloomberg, decide sa se prezinta ca independent, noua configuratie ar putea da peste cap calculele statistice. Nu ar fi pentru prima data cand un pretendent din afara celor doua mari partide rastoara situatia din tabara democratilor.

Asa s-a intamplat, spre exemplu, in 2000, cand Ralf Nader, din partea Partidului verde, l-a impiedicat pe Al Gore sa preia puterea. Daca Bloomberg se prezinta la prezidentiale, Sanders va avea de pierdut. Publicatia Le Journal de Montreal aminteste ca Bloomberg a declarat despre Donald Trump ca "este un tip bun". La randul sau, Trump a explicat ca Bloomberg figureaza deja printre prietenii lui apropiati.

In aceste conditii, Partidul republican prinde forma unei formatiuni politice a miliardarilor. Pentru ca Trump poate conta nu numai pe sprijinul indirect al lui Michael Bloomberg, dar partidul sau are sustinerea fratilor Koch.