"Drumurile spre si dinspre Amatrice sunt blocate. Jumatate din oras a disparut. Sunt oameni sub daramanturi... S-a produs o alunecare de teren si, probabil, nu a ramas neatins nici podul", a declarat in direct pentru postul de televiziune RAI primarul orasului, Sergio Pirozzi.

Primarul din Accumoli a anuntat, la randul lui, ca mai multe clădiri au fost grav afectate. "Patru persoane sunt prinse sub dărâmături şi nu prezintă niciun semn de viaţă. Doi părinţi şi doi copii", a precizat Stefano Petrucci tot pentru RAI.

Cutremurul a provocat pagube în oraşe din trei regiuni - Umbria, Lazio şi Marche. Institutul geofizic american, care a estimat magnitudinea cutremurului la 6,2, susţine că acesta a avut epicentrul în apropiere de Norcia, care este un loc turistic popular.

In zonele cele mai lovite de seism lucreaza deja echipe de salvare. Potrivit agenţia de protecţie civilă, seismul a fost "grav". "A fost atât de puternic. Am avut sentimentul ca patul se mişcă prin cameră cu noi cu tot", a povestit Lina Mercantini din Ceselli. "Doamne, a fost oribil! Pereţii au crăpat şi cărţile au căzut de pe rafturi", a relatat Olga Urbani, din Scheggino.

În trei ore de după producerea cutremurului s-au inregistrat 17 replici, cea mai puternică având magnitudinea 5,5. Ultimul cutremur major care s-a produs în Italia a lovit oraşul L'Aquila în 2009, provocând moartea a peste 300 de persoane.