Privita de pe Pamant, Luna pare mica. Totusi, diametrul ei este de numai 3,6 ori mai mica decat al planetei noastre (3.474 kilometri, fata de 12.756 km). Dar ce s-ar intampla daca Luna s-ar afla mult mai aproape de Terra? Asa s-a intrebat un internaut pasionat de astronomie, cunoscut sub pseudonimul de Yetipc1.

Pentru a raspude, el a incercat sa imagineze ceea ce am putea noi observa daca astrul ar evolua pe o orbita aflata la o altitudine de 420 de kilometri fata de suprafata terestra. Este, de fapt, distanta la care se gaseste Statia Spatiala Internationala (ISS).

Pentru a realiza o astfel de performanta, Yetipc1 a calculat distantele, adaptand modelul sau la scara obtinuta. Realizatorul a pornit de la o scena turnata la Hunstville, in statul Alabama. Restul a fost pus in scena cu ajutorul unei aplicatii 3D.

Rezultatul este uluitor: in secventa video Luna rasare, uriasa, acoperind treptat cerul si Soarele, inainte de a deveni transparenta. Miscarea astrului este incetinita, pentru ca, daca Luna s-ar afla, cu adevarat, mai aproape, ea ar efectua o rotire completa in jurul Pamantului in cel mult 130 de minute.

 

 

 

 

 


Gentside Découvertes