Toate numele inregistrate înainte de 8 septembrie vor fi transportate spre Marte într-un microcip de silicon. "Este un mod distractiv de a capta interesul publicului pentru explorarea spaţiului", a comentat ideea NASA actorul William Shatner, imaginea culturală care îl portretizează pe căpitanul James T. Kirk din serialul 'Star Trek'.

Va fi pentru prima data cand o misiune NASA va duce cu sine in spatiu nume ale locuitorilor Terrei. O lista cu 430.000 de nume s-a aflat deja pe nava 'New Horizons', care a calatorit spre Pluto din 2006.

Presa de specialitate aminteste ca in decembrie 2014, alte 1,38 milioane de nume si-au luat zborul la bordul capsulei Orion, primul vehicul spaţial, după cele din programul Apollo, conceput de americani pentru a transporta astronauţi dincolo de orbita terestră şi, în viitor, pe Marte şi chiar pe un asteroid.

Oamenii de ştiinţă de la NASA văd misiunea sondei Insight pe Marte ca parte a drumului spre această planetă. InSight este proiectat să examineze interiorul planetei Marte pentru a cunoaşte mai multe despre componenţa planetei şi a ajuta cercetătorii de pe Pământ să afle mai multe despre modul în care s-au format planetele stâncoase ale sistemului solar, a spus NASA.

"Prin participarea la această oportunitate de a-ţi trimite numele la bordul InSight spre Planeta Roşie, dovedeşti că eşti parte a acestei călătorii şi al viitorului explorării spaţiale", îndeamnă NASA.