'Unii au vorbit despre acest guvern ca şi cum ar fi 'al meu'. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluţie până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situaţie de criză şi la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României', a subliniat preşedintele.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de marți a emisiunii Income, realizată de Adrian Măniuțiu. Elena Cristian, redactor șef Jurnalul Național, a explicat că guvernul Cioloș se apropie de rezultatele mediocre pe care le-a avut și cabinetul Boc.

“Eu chiar cred că este cel mai slab guvern din ultimii 26 d ani, decizii, acțiune, buget, tot. Este mult mai slab chiar și decât guvernul Boc. Și să nu uităm al cui este. Să ne amintim noaptea aceea în care președintele alerga din minister în minister și punea miniștri. Nu știu ce s-a întâmplat din noiembrie 2015 până acum, dar văd că președintele vrea să se îndepărteze de acest Guvern.”

În plus, Elena Cristian a explicat că Cioloș poate fi un tehnocrat foarte bun, dar nu a reușit să coaguleze în jurul său o echipă puternică.

“Eu nu spun că premierul Cioloș este unul slab sau bun, dar are o echipă foarte slabă, lipsită de viziune și nici nu își asumă această echipă. Este o lipsă de coeziune în cabinet. Cioloș poate fi un profesionist foarte bun, dar ca lider nu a demonstrat foarte mult.”