'Hotărârea de Guvern privind aplicarea Legii se află în faza de consultare la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru faza de autorități locale. Toată lumea aștepta să vadă care sunt diversele reacții și propuneri. În momentul în care vom avea o variantă pe care să putem lucra voi cere avizul Autorității de Reglementare în Comunicații, ei fiind depozitarul tuturor datelor necesare. S-ar putea să existe măriri de tarife sau scăderi de tarife. Deci, s-ar putea ca pentru anumite construcții, autoritățile locale să solicite fie să crească să zicem cu un leu impozitul, s-ar putea ca pentru altele să se ceară scăderea, tocmai pentru faptul că operatorii, trebuie să știți, lucrează cu autoritățile locale. Nu cred că este cristalizat un model în momentul de față, dar vom vedea acest lucru în zilele următoare cum evoluează lucrurile în funcție de rezultatul consultărilor dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și autoritățile locale. Nu este un proces simplu. Acum nu există un răspuns cu da sau nu', a spus Nica.

Potrivit ministrului, banii colectați din impozitul pe construcțiile speciale ar putea merge fie la bugetele locale, fie la cele centrale. 'Banii strânși de pe urma taxei pentru construcțiile speciale vor merge fie la bugetul local, fie la cel central. Vorbim despre o majorarea a taxei existente. Legea care a fost adoptată /Legea infrastructurii, n.r./ se aprobă prin Hotărâre de Guvern. N-am cum să știu care vor fi reacțiile din piață pentru că, v-am spus, s-ar putea să fie scăderi', a menționat ministrul pentru Societatea Informațională.

Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, a anunțat, luni seară, că încasările bugetare din impozitarea construcțiilor speciale sunt estimate la 480-500 milioane lei în 2014. ,,Este vorba de construcțiile speciale deținute de persoanele juridice, nu de persoane fizice, cum ar fi rețelele de transport, stâlpi, depozite, magazii, care în prezent sunt scutite sau nu sunt supuse impozitării, nu intră în baza de impozitare'', a explicat Chițoiu.

Măsura vizează companiile care dețin construcții speciale cum ar fi E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz.  Oficialul MFP a mai arătat că estimarea privind veniturile bugetare din acest impozit care va fi introdus în 2014, agreată cu FMI, este una pesimistă, calculele Direcției de prognoze din MFP arătând că suma este mult mai mare, precizeaza Agerpres in pagina electronica.