Soţul unei americance care nu s-a mai putut întoarce din Europa cu avionul fiind prea grasă pentru a zbura, şi care a decedat între timp de această parte a Atlanticului, a anunţat că va da în judecată companiile aeriene Delta şi KLM solicitând plata unor daune, conform bbc.com.


Femeia pe nume Vilma Soltesz a călătorit din SUA în Ungaria. Ea cântărea 193 de kilograme şi nu a putut să se îmbarce în două avioane în luna octombrie pentru a reveni în State. Ea a murit din cauza unei insuficienţe renale, înainte de a putea fi găsit un zbor care să o ducă acasă, după ce a refuzat să primească ajutor din partea medicilor ungari, pe motiv că nu are încredere în ei.

Compania Delta Airlines a precizat că s-au făcut toate eforturile pentru ca femeia să poată călători înapoi în SUA, dar "nu a fost fizic posibil să o urce la bord". Avocatul care îl reprezintă pe soţul femeii a precizat că "o companie aeriană şi-a asumat responsabilitatea să o ducă până în Ungaria, este responsabilitatea ei să o aducă şi înapoi".

Apoi femeia şi-a rezervat două locuri la un zbor al companiei olandeze KLM şi a reuşit să intre în avion, însă a fost dată jos de căpitanul aeronavei pentru că nu avea cum să-şi pună centra de siguranţă, conform aceluiaşi avocat. Soţul femeii solicită 6 milioane de dolari despăgubiri din partea celor două companii aeriene.