Acţiunile Electrolux au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimii patru ani, după ce compania americană General Electric a renunţat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez, pentru 3,3 miliarde de dolari, după ce tranzacţia nu a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA, transmit Bloomberg şi Reuters.

Luni dimineaţă, la Bursa de la Stockholm, titlurile Electrolux AB au scăzut cu 15%, cel mai semnificativ declin din iulie 2011. 'Deşi suntem dezamăgiţi că această achiziţie nu va fi finalizată, grupul Electrolux este încrezător că are capacitatea de a-şi continua expansiunea şi de a-şi dezvolta poziţia pe piaţa mondială de electrocasnice', a afirmat directorul general Keith McLoughlin.

Electrolux, care concurează cu Whirlpool şi LG Electronics pentru poziţia de lider al pieţei mondiale de electrocasnice, a anunţat recent că în trimestrul trei din 2015 profitul său operaţional a urcat cu 8,2%, la 1,51 miliarde de coroane (179 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, de 1,2 miliarde de coroane.

Vânzările Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 7% în America de Nord, iar compania şi-a revizuit în creştere estimările privind vânzările în această regiune, la 4 - 6%, faţă de un avans de 3 - 5% previzionat anterior. Piaţa europeană ar urma să crească cu 1 - 2%, scrie agerpres.