"Dacă asta ar face ca PDL să câştige din nou alegerile, aş umbla şi desculţă, nu numai în tenişi. PDL are resurse să recâştige alegerile, să redevină cel mai important partid din România. Cred că era nevoie de această competiţie, partidul era plafonat, era blazat, noi eram demobilizaţi, dezorientaţi după ce două runde de alegeri ne-au adus rezultate din ce în ce mai slabe. Era nevoie de alegeri, dar era nevoie de alegeri care să se desfăşoare cu competiţie", a spus Elena Udrea, citata de Agerpres in pagina electronica.

Deputatul PDL a adăugat că îşi doreşte ca această competiţie să fie "despre iniţiative, despre viziune, despre propuneri pentru PDL şi pentru fiecare dintre noi", şi nu despre atacuri la persoană. Elena Udrea a precizat că, indiferent de rezultatul alegerilor interne de partid din 23 martie, la final partidul trebuie să rămână împreună, să fie "o singură echipă".

Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL consideră că partidul trebuie să aibă curajul să iasă în faţa alegătorilor, deoarece "nu avem de ce să ne fie ruşine". "Nu am mai avut curaj să stăm în stradă, faţă în faţă cu alegătorii. Nu avem de ce să ne fie ruşine. Nu am minţit, nu am furat, nu am făcut promisiuni pe care să nu le onorăm. (...) Dacă atunci când ieşi pe stradă nu te urmează nimeni, dă-ţi demisia din politică. Atunci când ieşi în stradă, dacă n-ai nimic de ascuns, dacă n-ai minţit, n-ai furat, dacă ce se spune despre tine sunt lucruri neadevărate sau jenante pentru lumea politicii, poţi să convingi că eşti unul dintre oamenii pe care merită să îl urmeze", a declarat Udrea.

Elena Udrea afirmă că, atunci când guvernul Boc a luat măsurile de austeritate, întreg partidul ar fi trebuit să susţină public aceste decizii, în schimb unii au preferat să nu rişte pierderea propriei imagini publice. De asemenea, deputatul PDL este de părere că oamenilor trebuie să li se spună că "au mizat greşit pe USL, au votat pe cine nu trebuia", deoarece măsurile luate de guvernul Ponta nu au dus la îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

La prezentarea moţiunii "Noul PDL, o nouă Românie" de la Bistriţa participă aproximativ 400 de reprezentanţi ai PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean precizând că în sală se află şi cei 134 de delegaţi ai filialei la convenţia din 23 martie. De asemenea, la Bistriţa sunt prezenţi şi alţi doi susţinători ai moţiunii depuse de Elena Udrea, Daniel Buda şi Gheorghe Tinel.