Problema este ca, potrivit cotidianului Novaia Gazeta, tanara a fost obligata sa se casatoreasa. In plus, ea ar fi trebuit sa fie a doua nevasta. Ceea ce, conform legislatiei ruse, este interzis. Nu insa si din punctul de vedere al traditiilor cecene. Si asa a inceput nebunia.

Presa a inceput sa intoarca subiectul pe toate partile, vorbind despre abatere grava de la principiile unei vieti sanatoase, despre incalcarea drepturilor femeii, despre umilinta, despre dreptul la poligamie, si asa mai departe.

"Islamul spune ca, daca un barbat este dispus sa poarte intreaga responsabilitate si sa raspunda pentru faptele sale in fata Celui de sus, el poate avea o a doua sotie. Barbatul trebuie sa inteleaga ca el va fi luat la intrebari in caz de ceva", a explicat vicepresedintele Consiliului muftiilor, Rushan hazrat Abbiasov. Potrivit spuselor sale, poligamia are in primul rand un aspect social.

Apele s-au linistit, oarecum, dupa ce in plin scandal a intervenit Kadyrov, care a declarat ca totul e corect, ca mirele isi iubeste mireasa, chiar daca diferenta de varsta este mare. Un punct de vedere a exprimat, de asemenea, secretarul de presa al presedintelui Vladimir Putin.

Prin urmare, cei doi miri s-au prezentat la primarie pentru cununia civila. Ea, imbracata in rochie alba, dar foarte trista. El, in tinuta traditionala, foarte mandru si solemn.

De ce era trista Luiza? "Pentru ca asa trebuie. Mireasa nu trebuie sa-si manifeste bucuria, sa sara sau sa zambeasca. Ea nu are voie stea de vorba cu rudele sotului in prima zi de casnicie. Asa cere traditia, o traditie veche, dar foarte respectata in Cecenia. Era trista de parca s-ar fi aflat acolo impotriva vointei sale. Dar nu, ea s-a comportat conoform traditiilor cecene", a explicat ziarista Asia Belova.