De dimensiunea unei portocale, fructul cu coarne are o forma ovala, cu o coaja acoperita de tepi tari. In interor este format din boabe suculente de culoare verde, cu sambure in mijloc.

Este considerat un fruct delicios. Oricum, el nu ar trebui sa lipseasca din meniul unei familii.

De ce? Datorita continutului sau bogat in proteina, dar si vitamine, printre care C, B2, B5, B6, E. In plus, coaja este bogata de beta-caroten. Pe lista mai trebuie trecut sodiu, potasiu, magneziu, mangan si antioxidanti.

Un lucru foarte important: Kiwano sau melano nu contine grasimi sau colesterol, motiv pentru care ajuta la o mai buna functionare a metabolismului si stimuleaza ficatul.

Pe de alta parte, fructul cu coarne mentine tineretea pielii, vitamina C contribuind la sinteza de colagen, o proteina care formeaza reteaua subcatanata si care, prin procesul de destramare ce-si face aparitia o data cu trecerea anilor, conduce la aparitia ridurilor si vergeturilor.

Sarac in calorii, kiwano se recomanda singur pentru diferite diete.