„In India, stilul de a conduce o unitate pune accent pe legaturile afective intre superiori si subordonati, incurajandu-le”, puncteaza  unul dintre autorii unui studiu al Univesitatii St Gallen din Elvetia, citat de Bloomberg. Tema analizei? Managementul in maniera indiana, care este, se pare, unul specific comparativ cu cel al liderilor occidentali, care presupune „stimulare financiara” pentru echipele performante.

O particularitate care are, se pare, suficienta „greutate” pentru a convinge tot mai multe consilii de administratie ale multinationalelor sa numeasca in fruntea lor patroni provenind din India. Acest lucru, estimeaza Leonid Bershindsky de la Bloomberg, poate explica motivul pentru „Microsoft si toate celelalte adora CEO indieni”.

Satya Nadella a fost numita CEO la Microsoft, functie ocupata de Indra Nooyi la PepsiCo, Anshu Jain la Deutsche Bank, Ajay Banga la MarsterCard sau Shantanu Narayen la Adobe Systems. Anterior, Vikram Pandit, fost patron al Citibank sau Rajat Gupta (Mc Kinsey) si-au lasat deja amprenta la intreprinderile unde au lucrat.

Intr-un reportaj dedicata aceluiasi subiect, BBC citeaza punctul de vedere al asociatului cabinetului PwC in India, Shashank Tripathi. In opinia lui, liderii indieni „sunt capabili sa inteleaga mai bine oamenii, pentru ca au o mare putere de adaptare”.